CRISTIAN BĂCANU

Avocat de profesie cu peste 11 ani de experiență, Cristian Băcanu a intrat în politică într-un moment de cotitură pentru justiția românească. Sinistra „Ordonanță 13” l-a determinat pe Cristian să facă pasul spre implicare politică  și să lupte pentru o Românie în care statul de drept şi oamenii sunt respectați.

Ziua neagră de 10 august l-a găsit în Piața Victoriei, protestând alături de alte zeci de mii de oameni împotriva abuzurilor regimului Dragnea-PSD. Astăzi, candidează pentru funcția de Primar al Sectorului 5, cu aceleași gânduri și cu același respect pentru binele oamenilor.


EDUCAȚIE

Este originar din Iași și a absolvit Facultatea de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza cu nota 10 la licență, iar în ultimii ani a fost asociat al cabinetului de avocatură MDM Legal.

Experiența sa l-a făcut ca, prin implicare și profesionalism, să ajungă în scurt timp de la intrarea în politică președinte al comisiei juridice PNL București și membru al comisiei juridice a Partidului Național Liberal.

Este avocat specializat în litigii comerciale (business) și administrative. A înțeles că meseria sa se pune în primul rând în slujba cetățeanului și a demonstrat asta în cele mai grele momente pentru oameni: a fost primul avocat care a oferit asistență juridică gratuită protestatarilor victime ale agresiunilor Jandarmeriei Române în 10 August.ș ; a reprezentat pro bono drepturile unor pacienți români care aveau nevoie de nutriție parenterală, iar prin câștigarea procesului a obligat statul român să respecte dreptul la viață al cetațenilor conform Constituției.

HOTĂRÂREA DE CONSILIU GENERAL

Cristian Băcanu este cel ce a obținut la Curtea de Apel București suspendarea executării Hotărârii de Consiliu General al Capitalei prin care erau interzise aplicațiile de taximetrie din București, cum ar fi Star Taxi sau Clever.

ANULAREA CAMPANIILOR MUNICIPALE

Este totodată cel care a luptat cu Gabriela Firea și a atacat în instanță, în numele PNL, Primăria Generală solicitând asftfel anularea companiilor municipale prin care cetațenii capitalei au fost prejudiciați de sute de milioane de euro.

SESIZĂRI DE NECONSTITUȚIONALITATE

Pe lângă succesele pe care le-a înregistrat în calitate de avocat, Cristian Băcanu a făcut parte din echipa care a  lucrat la sesizările de neconsituționalitate trimise la CCR, referitor la Codurile Penale.

SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL JUSTIȚIEI

În 20 noiembrie 2019 a fost numit Secretar de Stat la Ministerul Justiției, iar câteva luni mai târziu avea să conducă delegația României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene în procesul care a vizat nelegalitatea funcționării Secției Speciale. La acel moment, Statul a recunoascut faptul că Secția Specială încalcă normele de drept ale Uniunii Europene.

BURSIER AL FUNDAȚIEI KAS

Din 2019 este bursier al Fundației Konrad Adenauer Stiftung – KAS, fundație care în cooperare cu instituţii ale statului, organizaţii civice, precum şi cu personalităţile marcante ale ţării, militează pentru independența, libertatea și demnitatea cetățeanului.

Atât cariera sa profesională cât și cea politică au gravitat constant în jurul oamenilor. A luptat de fiecare dată pentru protejarea drepturilor fundamentale, pedepsirea ilegalităților indiferent de făptuitor și aducerea României într-un cadru legislativ european care să nu mai permită ca oamenii să fie furați și drepturile cetățenilor să fie incălcate.

EDUCAȚIE CONTINUĂ

Conștient de faptul că viața este un șir nesfârșit de lecții și că singura cale spre evoluția personală este învățarea, Cristian Băcanu urmează cursurile unui masterat în Administrație Publică (Executive MPA) la Hertie School din Berlin, facultate de prestigiu în domeniul administrației publice.

S-a îndreptat spre această instituție presigioasă pentru a-i avea ca profesori pe unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu precum Helmut K. Anheier – profesor de politici publicr la UCLA (California) sau Gerhard Hammerschmid (Director al Institutului German pentru înalta performanță în sectorul public).

#5pentru5

PNL Sector 5, Bulevardul Națiunile Unite Nr. 5

Acesta este Cristian Băcanu, omul alături de oameni! Omul care schimbă destinul Sectorului 5!

DATE CONTACT

Programul de lucru de Luni-Duminica de la 09:00 la 18:00.

Strada Modrogan Nr 22, București 011826

Telefon: 021 230 7791
Email: bucuresti@pnl.ro


EVENIMENTE