ADRIAN MORARU

Sunt născut în București, crescut în Baba Novac, educat de cea mai minunată învățătoare la Școala Generală nr. 86, tatăl celei mai frumoase fetițe, partenerul de viață al unei femei extraordinare care mă completează, licențiat în administrație publică, activist civic încă din facultate, expert în administrație publică, un om care a scris peste 50 de studii despre administrația locală din România, a contribuit la scrierea sau amendarea a peste 40 de legi cheie în domeniul de activitate al administrației publice locale, a dat sute de interviuri și a avut mii de apariții TV fiind invitat să comentez proasta guvernare a administrației din România.

EXPERIENȚĂ PROFESIONALĂ

Am ținut zeci de seminarii sau sesiuni de instruire în teme cum ar fi formularea de politici publice, achiziții publice, integritate, servicii sociale, management electoral, managementul serviciilor publice. Acum 20 de ani am fost coordonatorul programului național de observare a alegerilor al Pro Democrația, când am coordonat 9.000 de observatori delegați pentru observarea alegerilor în secțiile de votare.  

INSTITUTUL PENTRU POLITICI PUBLICE

Am înființat acum 20 de ani, alături de colega mea Violeta Alexandru una dintre cele mai influente și longevive organizații neguvernamentale/think tank din România, Institutul pentru Politici Publice. Investigațiile si studiile IPP au fost materiale de referință în spațiul politic și civic românesc: 35 de parlamentari au fost prinși că și-au angajat rudele și au fost judecați primind sentințe penale pentru acest motiv, am demascat fenomenul migrației politice și am scris legislație care să împiedice migrația consilierilor locali, am demascat ani la rând parlamentarii chiulangii sau fără activitate, am câștigat zeci de procese cu instituții care nu ne ofereau informații publice. Am salvat, prin intervențiile noastre, zeci dacă nu sute de milioane de Euro care erau să fie cheltuite iresponsabil.

EXPERT OSCE ȘI CONSILIER AL MINISTRULUI DE INTERNE

Am fost expert al OSCE delegat să observe alegeri în Bosnia, Kosovo, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Ungaria.

Am fost consilier al ministrului de interne în toamna lui 2016, când am avut ocazia să introducem măsuri antifraudă la vot, cum ar fi filmarea numărării voturilor.

SECTORUL 3 MERITĂ MAI MULT!

În 2016, PNL mi-a propus să intru în cursa internă pentru a candida împotriva lui Robert Negoiță. A fost ales un alt candidat.

Când pe 2 august, fiind la un curs de formare cu oameni din primării de municipii am fost sunat și întrebat dacă vreau să candidez împotriva lui Robert Negoiță, am răspuns pe loc da. Oricând! Acest sector merită mai mult, mai bine, mai repede și foarte important, mai ieftin!

SECTORUL 3 ARE NEVOIE DE UN SALT CALITATIV!

Sunt indignat că după 8 ani de mandat și 2 miliarde de euro cheltuiți de Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea, sectorul 3 nu e cu mai nimic schimbat în bine față de cum l-a preluat de la Liviu Negoiță. Sectorul 3 merită și are nevoie de un salt calitativ semnificativ. Are banii de care are nevoie, are potențial. Nu are însă o conducere vizionară, cu chef de muncă și dragoste pentru Sector. Atât eu, cât și echipa PNL Sector 3 suntem gata, alături de partenerii din Alianța USR PLUS, a căror susținere o am, să redăm prin munca și proiectele noastre mândria de a aparține sectorului 3, creată cu ani în urmă de Liviu Negoiță.

CE ARE NEVOIE URGENTĂ SECTORUL 3 ȘI VOM FACE:

1. LOCUIRE DE CALITATE ȘI SIGURANȚĂ:

Readucem oamenilor sentimentul că sectorul 3 conduce în standarde de locuit  prin:
 • Înlocuirea lifturilor – Schimbarea, din bugetul primăriei, a lifturilor vechi ce prezintă pericol de siguranța din blocurile de locuit.
 • Trafic pietonal adaptat persoanelor vârstnice și părinților cu copii
 • Un nou sistem de lucru cu administratorii de blocuri și clădiri
 • Spatiile verzi vor fi extinse în special în zonele dintre blocuri. Politica primăriei va fi: suprafața de pământ neînverzit zero în 4 ani astfel încât aceste terenuri să nu mai reprezinte o sursă de praf sau noroi
 • Locuri de joacă monitorizate video sau păzite de poliția locală, nu de firme de apropiați ai primarului. Mobilierul va fi înlocuit anual, curățarea se va face săptămânal iar mentenanța lunar. Spațiile de joacă vor avea mobilier minimal de luat masă, masă de înfășat și vor fi dotate cu apă curentă și toalete.
 • Semaforizarea inteligentă a străzilor secundare, crearea de sensuri unice, extinderea virajului la dreapta în intersecții fără semaforizare. Vom reduce astfel cu 10 minute zilnic blocajul în trafic.
 • Parcări verticale de mărime medie. Aceasta vor fi dotate cu spălătorii self service gratuite

2. SERVICII PUBLICE DE CALITATE

 • Colectare selectivă a deșeurilor. Demararea unui program de colectare selectivă a gunoiului menajer. Persoanele responsabile de curățenia în blocuri vor avea salariul suportat în parte de primărie contra includerii în programul de colectare selectivă la nivelul blocului
 • Educație – investiții în noi creșe și grădinițe în parteneriat cu marii angajatori astfel încât tinerii părinți să aibă oportunități de plasare a copiilor mult mai aproape de casă sau locul de muncă. Programe de învățământ profesional astfel încât tinerii să își găsească un loc de muncă în sector iar afacerile din sector să nu mai recruteze din alte părți
 • Piețele din sector vor avea 60% spațiu dedicat producătorilor. Verificarea originii producătorilor va fi realizată după o procedură corectă. Producătorii bio vor beneficia de facilitați în piețele din sector
 • Investiții în școli, cu accent la început pe adaptarea la condițiile COVID
 • Sănătate – investiții în cabinetele medicilor de familie din sectorul 3
 • Servicii sociale pentru bătrâni
 • Digitalizare

3. PPROIECTUL DE IMPACT MAJOR CENTRUL NOU

 • Regenerarea urbană a zonei industriale 23 august. Primăria, va atrage în baza unui proiect urbanistic cu competiție internațională urmat de un proiect în parteneriat public privat investiții în domenii financiare, IT, cercetare și sănătate de peste 2 miliarde de euro care vor aduce pe termen scurt venituri mult mai mari bugetului local, vor atrage în sectorul 3 cea mai calificată forța de muncă din România. Astfel zona de est a sectorului va egala în dezirabilitate cartierele centrale ale sectorului. Sectorul 3 va avea după centrul vechi, CENTRUL NOU.

RECLĂDIM NOUL SECTOR 3. SE POATE!

Bd. Hristo Botev 31, 030167, București

https://moraruprimar.ro/

DATE CONTACT

Programul de lucru de Luni-Duminica de la 09:00 la 18:00.

Strada Modrogan Nr 22, București 011826

Telefon: 021 230 7791
Email: bucuresti@pnl.ro


EVENIMENTE