Consilierii Generali ai Municipiului București sunt reprezentanții bucureștenilor în Primăria Generală și au responsabilitatea de a crea o administrație eficientă în serviciului celor care dețin de drept patrimoniul acestui oraș: locuitorii lui.

Pentru a asigura o gestiune judicioasă, corectă, transparentă și eficientă a bunurilor, banilor și serviciilor bucureștenilor, la inițiativa Partidului Național Liberal, în cadrul Consiliului General al Municipiului București a fost înființată Comisia Specială de Monitorizare a Companiilor Municipale.

Consilierii Generali PNL care vor reprezenta interesele bucureștenilor în această comisie sunt: Andrei Badiu, jurist, Diana Mardarovici, economist.

Mandatul cerut de Consilierii Generali PNL pentru această comisie este scurt, de doi ani, astfel încât să putem accelera procesul de lichidare a companiilor municipale ilegale și pentru a fundamenta bune practici în gestionarea banilor publici.

”Libertatea piețelor este unul dintre pilonii dezvoltării economice durabile. Partidul Național Liberal va evalua riguros și responsabil activitățile curente și cele precedente ale Companiilor Municipale pentru a oferi bucureștenilor servicii de calitate, cu un cost corect. Nu vom accepta risipa banilor munciți de contribuabili pentru a susține viețile de lux ale directorilor acestor companii. Cea mai rapidă soluție posibilă pentru a desființa companiile municipale ilegale a fost deja inițiată prin numirea noilor reprezentanți în Adunările Generale ale Acționarilor și înființarea Comisiei Speciale de Monitorizare a Activității Companiilor Municipale. Nu irosim nicio zi pentru a duce la îndeplinire promisiunea făcută bucureștenilor!” a declarat Andrei Badiu, Consilier General PNL, președinte propus al Comisiei de Monitorizare a Activității Companiilor Municipale.

Obiectivele Comisiei speciale sunt:

  • Analizarea activității economice a societăților comerciale înființate în subordinea Consiliului General al Municipiului București sau unde acesta este acționar;
  • valuarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înființate societățile comerciale aflate în subordinea Consiliului General al Municipiului București, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înființare a societăților;
  • Evaluarea activității de management a membrilor Consiliului de Administrație numiți de Adunarea Generala a Acționarilor.
  • Asigurarea transparentei fata de Consiliul General al Municipiului București în legătură cu desfășurarea activității economice, a societăților comerciale înființate în subordinea Consiliul General al Municipiului București sau unde acesta este acționar și în legătură cu situația juridică a acestor companii. În acest sens comisia speciala înființată va solicita de la organele de conducere a acestor companii rapoarte, situații financiare anuale sau intermediare (trimestriale, semestriale), situații legate de execuția bugetara a fondurilor de care dispun companiile, precum și orice alte documente ce țin de activitatea economică și juridică a acestor societăți;
  • Asigurarea unui cadru unitar de funcționare din punct de vedere economic și juridic a societăților comerciale înființate în subordinea Consiliului General al Municipiului București sau unde acesta este acționar.
Next
Capitala se schimbă în bine! PNL București începe reclădirea Noului București, alături de Primarul General Nicușor Dan