Deși campania electorală are o perioadă mai scurtă din cauza epidemiei de COVID – 19, Primarul General al Capitalei a refuzat să emită, la aproape două săptămâni de la începerea campaniei, dispoziția de primar prin care să stabilească locațiile în care urmează să fie amplasate panourile pentru afișaj electoral, potrivit Legii nr. 115/2015.

Asta în condițiile în care legea prevede CLAR această OBLIGAȚIE: „Primarii sunt obligați ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziție, locuri speciale pentru afișaj electoral și să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora (…)”

În plus, Partidul Național Liberal a sesizat Biroul Electoral al Municipiului București și cu privire la abuzul continuu al autorităților locale din Capitală, care, în mod discreționar și total injust, au aplicat numeroase sancțiuni organizațiilor politice, fie de natură administrativă, precum îndepărtarea materialelor electorale, fie de natură contravențională, sancțiuni abuzive care au dus la imposibilitatea promovării candidaturilor la alegerile locale din 2020.

Prin acest modus operandi, Gabriela Firea nu numai că a încălcat dispozițiile legale, dar a încălcat și dreptul bucureștenilor de a fi informați cu privire la candidații la alegerile locale din 27 septembrie și de a vota, astfel, în deplină cunoștință de cauză!

Mai mult decât atât, Firea, prin lipsa de acțiune, a adus atingere unor drepturi fundamentale prevăzute în mod expres de Constituția României, precum dreptul de a fi ales (art. 37 din Constituție) și dreptul la informație (art. 31 din Constituție). 

Gabriela Firea se comportă ca pe propria moșie, chiar și în ultimele zile ale mandatului, sfidând fără scrupule legile și drepturile cetățenilor pe care ar trebui să-i reprezinte!

Next
Primarul ”MITĂ” Daniel Florea împarte pungi și vouchere sociale, în Sectorul 5, cu zi înainte de începutul campaniei, disperat că își pierde mandatul