Post Image

PSD a încercat, în această săptămână, prin orice mijloace, să blocheze candidaturile PNL pe Capitală, dar toate cele 13 contestații depuse de social-democrați au fost respinse în instanță. Au fost contestate atât listele candidaților PNL la sectoare, Adrian Moraru, Cristian Băcanu și Ciprian Ciucu, cât și listele PNL pentru Consiliul General al Municipiului București și ale consilierilor locali de la Sectorul 1, Sectorul 3, Sectorul 5 și Sectorul 6.

Nu mai puțin de 13 contestații au ajuns pe masa judecătorilor, dar toate au fost respinse, ca nefondate, demonstrând, astfel, că PSD apelează la cele mai josnice metode pentru a scăpa de contracandidații săi și pentru a fugi de o competiție onestă, democratică.

”PSD se teme de o singură forță politică, în București, și această forță politică este PNL București. Datoria noastră în continuare este să convingem fiecare bucureștean că, așa cum am câștigat acum, vom câștiga și în 27 septembrie, prin implicarea fiecăruia dintre cei care locuiesc în sectoarele Capitalei”, a declarat președintele PNL București, Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a afirmat că PSD-ului îi este frică de o competiție liberă, îi este frică de transparență,  și îi este frică că PNL va ajunge la Primărie și va arăta ce au făcut acești primari de la PSD cu fiecare sumă cheltuită din banii locuitorilor.

”PSD a intrat în panică, îi este frică de PNL. Face orice este posibil pentru a ne înlătura din această competiție. Evident, ieșim și mai întăriți din acest moment și mai determinați. Trebuie să trimitem PSD în afața Bucureștiului și în afara pozițiilor de conducere din Capitală!”, a mai declarat președintele PNL București.

Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a afirmat că primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a ”născocit” un pretext pentru a determina ieșirea PNL din competiție.

”Au pierdut încă din primă instanță și nici nu au mai depus apel, pentru că, probabil, s-au convins că ceea ce contestaseră era pur și simplu absurb”, a spus Burduja.

Președintele PNL Sector 1 a mai arătat că modelul PSD înseamnă impostură,  incompetență și născociri, și în politică și în administrație, în timp ce modelul PNL înseamnă proiecte, soluții, profesioniști, în sprijinul oamenilor din Sectorul 1 și din țară.

Președintele PNL Sector 3, Antonel Tănase, a declarat, la rândul lui, că PSD a contestat și candidatul PNL la Primăria de sector și lista consilierilor locali.

”Au căutat ca, printr-o chichiță, printr-o manieră procedurală, să blocheze candidaturile PNL”, a spus Tănase, arătând că PSD a fost părăsit inclusiv de candidatul lor, Robert Negoiță, înainte de alegeri, după ce și-a făcut un nou partid.

”Sperăm ca, din 27 septembrie, administrația să fie a dreptei, în București și la sectoare. Suntem încrezători că soluțiile PNL la Sectorul 3 vor fi acceptate de cetățeni”, a mai declarat Antonel Tănase.

Andrei Badiu, prim-vicepreședintele PNL Sector 6, a spus că la Sectorul 6 au fost depuse nu mai puțin de 5 contestații din partea PSD.

”Ceea ce am pățit noi cu aceste contestații au pățit-o comercianții, cetățenii din Sectorul 6, care se duc la Primărie să ia un document și li se găsesc tot felul de hibe, pentru a li se pune piedici. Acesta este PSD-ul în sectorul 6 și acesta este PSD-ul pe care îl vom înlătura, din 27 septemnbrie”, a declarat Badiu.

Vișan Horia Alexandru, secretarul general adjunct al PNL sector 5, a spus că patru contestații au fost depuse de PSD, împotriva candidaturilor PNL, de la candidatul pentru Pirmăria Sectorului 5, Cristian Băcanu la lista de consilieri locali.

”Au încercat să găsească tot felul de chichițe, crezând că statutul nostru seamănă cu al lor, ceea ce este fals. Au încercat să ne dea jos corturile, deși aveam avizele de la Primăria Capitalei”, a spus Vișan.

Cristina Ivanovici, avocatul coordonator al PNL, a declarat, în cadrul conferinței, că instanțele, de 13 ori au verificat legalitatea acestor contestații ale PSD.

”Instanțele au stabilit, definitiv și irevocabil, că argumentația era nefondată iar candidaturile PNL au îndeplinit, pe deplin, cerințele legii și nu a existat niciun motiv de invalidare”, a precizat Cristina Ivanovici.

Cu toate încercările PSD de a sabota candidații liberali, social-democrații nu vor scăpa de judecata alegătorilor, pe 27 septembrie.

Pentru prima dată, dreapta unită va învinge în București, cu Nicușor Dan și va face ca actuala administrație Firea și primarii ei de sectoare să rămână doar o amintire urâtă pentru locuitorii acestui oraș.

COMUNICAT DE PRESĂ: PNL București a depus plângere penală pe numele Gabrielei Firea.
Comments are closed.