Președintele PNL București, Violeta Alexandru:

“Domeniul public din București nu este moșia PSD. Circul PSD Firea – Florea este făcut pe banii bucureștenilor. Un întreg aparat care trebuia să fie la treabă a fost mobilizat astăzi, din nou, împotriva lui Nicușor Dan și al Opoziției din Primăria Capitalei.

Companiile înființate de administrația locală PSD din București au ajuns să fie folosite în scop politic. La conferința de presă de astăzi, cu cât argumentele Opoziției erau mai concrete și spuse cu voce tare arătând cum PUZ-ul PSD distruge spațiile verzi din Sectorul 5 și promovează grupurile de interese imobiliare ale PSD, cu atât zecile de mașini ale firmei de salubritate trimise la locul conferinței de presă desfășurată în aer liber claxonau mai tare pentru a-i bruia pe liderii opoziției.

Organizațiile PNL Sector 5 și PNL București centralizează toate datele pentru a sancționa abuzurile asupra resurselor publice. În loc să strângă gunoiul și să curețe sectorul 5, Primarul PSD Daniel Florea, având în vedere competențele, a permis ca, în timpul programului de lucru, angajații firmei de salubritate a primăriei să facă politică cu folosirea utilajelor achiziționate din bani publici. Scopul evident: obstrucționarea comunicării publice a liderilor opoziției care prezentau, cu argumente incontestabile, modul în care PSD Sector 5 prin Primarul Florea și PSD București prin Gabriela Firea distrug sectorul promovând un PUZ plin de interese și de probleme. PNL Sector 5 va depune, imediat după ședința de consiliu general de astăzi, o solicitare instituției Prefectului Municipiului Bucureşti pentru a ataca, în instanță, hotărârea de aprobare a PUZ-ului. Este evident: PSD Sector 5 a intrat în panică. Știe că PNL va ajunge în casa fiecărui bucureștean din sectorul 5 și încearcă, cu disperare, să ne oprească. Nu va reuși!

PNL București are convingerea că niciun agent privat serios, integru, lipsit de obediență, nu s-ar umili să facă jocuri electorale pentru PSD, partidul – dușman al antreprenoriatului în România, așa cum se întâmplă cu societățile publice înființate de actuala administrație în Capitală. PSD a înființat firme de gestionare a serviciilor publice pentru a le folosi ca anexe la partid. Trebuie să restabilim regulile economiei de piață în Capitală pentru ca firmele să se ocupe de prestarea de servicii de calitate pentru bucureșteni, nu de politică. Instituții publice cum este poliția locală trebuie să protejeze cetățenii, nu să facă politică. PSD le-a anexat, le-a umilit și le folosește pentru scop politic ceea ce este foarte grav. PSD folosește teroarea și cenzura, PNL va elibera Bucureștiului și îi va permite să se dezvolte, respectând drepturile locuitorilor orașului.

Este cât se poate de limpede că în spatele atacurilor suburbane ale PSD se află Gabriela Firea, cea care păpușează marionetele roșii: în urmă cu două săptămâni, la o conferință de presă similară a lui Nicușor Dan, candidatul Opoziției la Primăria Capitalei, bufonul de serviciu a fost viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu. Astăzi a venit rândul primarului PSD din Sectorul 5, Daniel Florea, să execute dorințele stăpânei. Urmează hăitașii PSD: Gabriel Mutu, Daniel Tudorache, Robert Negoiță să se dea în spectacol; nu avem nicio îndoială că vor fi și ei asmuțiți de Firea împotriva candidatului Opoziției la primăria capitalei, Nicușor Dan. Tot PSD București este în panică. Se apropie scadența.

Pe zi ce trece, Gabriela Firea simte cum îi fuge pământul de sub picioare. Administrația PSD din București se comportă ca și cum domeniul public este proprietatea partidului. Imaginea de azi de la conferința de presă a opoziției la PSD în Capitală, cu mașinile de gunoi parcate de Daniel Florea în mocirla Sectorului 5 acolo unde se învârtea și o poliție locală obedientă politicienilor reprezintă exact imaginea administrației PSD din ultimii 4 ani din București.

Spasmele și PR-ul Gabrielei Firea nu pot acoperi o guvernare locală plină de batjocură, violență și clientelism politic. Atitudinea grobiană manifestată de aghiotanții Gabrielei Firea arată exact cum a fost condusă Capitala în ultimii patru ani, prin abuz, cu aroganță și chiar mârlănie, prin jaf asupra banilor publici colectați de la bucureștenii cinstiți și, mai nou, cu disperare. Conferința de presă a opoziției pe care au încercat să o bruieze din nou, astăzi, ne-a arătat fața PSD – un partid comunist intolerant la puncte de vedere diferite, dispus să pună pumnul în gură oamenilor liberi și competenți, dacă ar putea. Un partid care crede că prin forță se face dreptate, un partid care a chemat minerii și a bătut manifestanții pașnici pe 10 august, doar pentru că au avut alt punct de vedere. Acesta este Partidul Social Democrat! A venit momentul unei conduceri moderne, europene, în București fără aghiotanți și politruci.”

Next
COMUNICAT DE PRESĂ: Regimul mituitor al Gabrielei Firea – PSD din București a intrat în panică.
Comments are closed.